Repair-café i Korskirken lørdag d. 7. oktober

Repair-café i Korskirken lørdag d. 7. oktober

Fra d. 7. oktober 2023 vil Korskirken blive vært for en såkaldt Repair-cafe. Repair-café er et koncept, der er blevet udbredt over hele landet med det formål at genanvende ting fremfor at smide ud og købe nyt. Vi synes, det ligger fint i forlængelse af, at Korskirken er Grøn Kirke, og vi er blevet enige med en gruppe under Frivillighedscenteret i Herlev og Herlev Kommune om at starte en sådan café, som vil foregå i ”44” den første lørdag i måneden.

Et orienteringsmøde holdes tirsdag d. 22. august kl. 17.00-18.30. Tilmelding skal ske til ole@korskirken.dk.

Her kan man fx få hjælp til at reparere sin brødrister eller lægge et par bukser op, eller lappe en cykel osv., eller man kan måske selv, men mangler lige den der loddekolbe eller stiksav, men kan så finde det i Repair-caféen, hvor der vil være en række frivillige hjælpere, såkaldte ”fixere”. Vi håber at finde fixere både i menigheden og i Eventyrkvarteret og det øvrige Herlev. Information kommer ud bredt i kommunen.

Repair-Café Danmark er en landsdækkende organisation, som bistår de lokale afdelinger med PR og også i et begrænset omfang værktøj. Men derudover er vi nu i gang med at spørge byggemarkeder og forretninger om at donere værktøj, men også private. Måske har du noget værktøj, du ikke har brug for mere, så kan du donere det til Repair-caféen.

Helt konkret er Repair-Café på udkig efter:
– Symaskine inkl. tråd og spoler, synåle til håndsyning, saks, opsprætter, knappenåle, stofrester, lædernål, stoppe-værktøj, strygejern.
– Loddekolbe + loddetin, multimeter (ikke de billigste), tinsuger og tinsugetråd, sæt af tænger: skævbider, fladtang, spidstang m.fl., afisoleringstang, umbraconøglesæt, diverse skruetrækkere – lige/stjerne/torx kærv, sæt af forskellige bits, skrue-/boremaskine, pincetter (også gerne keramisk pincet, til at lodde smykker m.m.), hobbykniv m/ekstra blade, skruetvinger (gerne med quicklås) og ”hjælpende hånd” med krokodillenæb, svensknøgle og/eller fastnøgler (mest til cykler), hammer, fil og fint sandpapir, magnetskåle til skruer.
– Urmagerskruetrækkere, diverse typer lim (plast, træ og metal), forskellige væsker: rensebenzin, sprit, isopropyl, olie, fedt, WD40, syrefri olie, krympeflex (blandet kasse med flere størrelser/farver), gaffertape og elektrikertape, self-fusing tape – til reparation af skadede ladekabler m.m., plastik-strips (i forskellige str.), luft på dåse (til afstøvning af elektronik), kontaktspray, rulle med klude eller papir, isoleret ledning og andre stumper til elektronikreparationer, arbejdslamper, forlængerledninger, tommestokke, kuffertvægt (til at veje med ved registrering/check-ind).
– Cykelreparation og lappegrej, cykelophæng, smudsmåtter o.m.m.

Hvis du gerne vil donere værktøj, værktøjskasser eller lignende, kan du kontakte foreningen på mail: repaircafeherlev@gmail.com. Det gælder også, hvis du gerne vil melde dig som medarbejder (med særligt håndelag for et eller andet) ca. en gang om måneden i ca. 3 timer.