Onsdag med indhold: Børn og sociale medier m. Mie Oehlenschläger

Onsdag med indhold: Børn og sociale medier m. Mie Oehlenschläger

Onsdag d. 23. februar kl. 18.45 har vi en helt særlig aften med Mie Oehlenschläger, ekstern lektor i sociale medier. Aftenen er tilrettelagt i samarbejde med spejderkredsen og børnekirken, og henvender sig særligt til forældre og andre, som har indflydelse på – og interesse i, hvordan børn og unge bruger de sociale medier og hvad de bliver udsat for. 

Tryk på dette link – så ser du en “plakat” for aftenen.

Sociale mediers skyggesider
Danske børn er mere online på sociale medier, chatapps og online games end nogensinde før. Den digitale udvikling i børnehøjde går rasende hurtigt – og det kan føles vanskeligt for forældre og andre voksne omkring børnene at følge med. Derfor vil vi bruge 1,5 time på at dykke ned under overfladen og tage et kritisk blik på digitale faktorer, som bestemmer, hvad det er for noget indhold, børn eksponeres for – og hvad det er for nogle sammenhænge, de føres ind i. 

Det vil handle om data, algoritmer og nogle gange temmelig ekstremt indhold. For de fleste digitale apps og tjenester, som børn bruger, er grundlæggende totalt uregulerede. De har derfor brug for, at vi voksne blander os, lytter til dem, hjælper dem med at sætte grænser – og ultimativt forsøger at forstå den digitale verden, de indgår i.