Fuld gang i byggeforberedelser af 10 huse i Musema

Fuld gang i byggeforberedelser af 10 huse i Musema


Det strømmer med glæde og taknemmelighed fra vores venner i Shembati og Nyamitanga. De er nu i fuld gang med at lave mursten til huse til hele 10 familier. I øjeblikket bor de i dårlige et-rums hytter, hvor de bor, sover og laver mad i det samme rum. Det giver store gener med røg i lungerne, brandsår til børnene, der brænder sig og dårlig og mangelfuld hygiejne. Husene, der opføres nu, får tilføjet en separat køkkenbygning og toiletbygning (lokum). Der er ingen vand eller el eller lignende indlagt, men det gør en verden til forskel for deres sundhed og trivsel. Beboerne i landsbyerne er blevet fortalt og er endelig overbevist om værdien og vigtigheden af solidaritet og selvhjælp, så nu hjælper alle til.

Her kan ses to videoer om fremstillingen af mursten til husene:

Video 1 (med lyd)

Video 2 (ingen lyd)