Prædiken/gudstjeneste-arkiv

Kun sandheden sætter fri!

En samaritansk kvinde med en blakket historie møder Jesus. Kvinden opdager, at Jesus ved alt om hende, men i stedet for at blive flov, bliver hun fri – for sandheden sætter fri! Sommetider bedrager vi os selv og skjuler os bag løgne, og sandheden kan til at begynde med være ubekvem. Men kun sandheden sætter fri!

“Jesus er opstanden” – budskabet vi har sværest ved at forstå, men mest brug for

Vi plejer at se den åbne grav, som symbolet på Jesu opstandelse. Men Jesu opstandelse er ikke noget tomt, men noget spillevende. “Ja, jeg tror på korsets gåde”, lyder det i en påskesalme. I dag skal vi høre om denne gåde, som er så svær at forstå, men som vi har så inderligt brug for. Følg med i ikonet nedenunder, som prædikanten henviser til.

Gud vil støde onde herskere fra tronen, og der er nok af kandidater

Tyranner hersker over fattige. Det gjorde de for 2.000 år siden, og det gør de også i dag. Marias håb er, at det vil Gud ændre. Gud vil støde onde herskere fra tronen, og der er nok af kandidater i dag. Men hvordan skal vi forstå det? Det er jo ikke vores erfaring. Hvem og hvordan skal det ske? Lyt til Ole Lundegaards prædiken og blive inspireret. Der er noget at hente, -både for hjertet og hjernen.

Midt i en enten-eller-tid

Med udgangspunkt i Bob Dylans “You Got To Serve Somebody” hører vi om en enten-eller-tid med krig i Ukraine og fastetiden, som optakt til påsken. Der er ikke megen plads til “på den ene side, og på den anden side”

Vejen til Jerusalem

Hver syvende kristen på jorden forfølges for sin tro. denne uges prædiken handler bl.a. om dem. Vi følger Jesus på vejen til Jerusalem og Påsken.

Juleaftensgudstjeneste 2021

Vi glæder os til at være sammen med dig, uanset om du er fysisk til stede i kirkesalen eller deltager hjemmefra. Syng med på de kendte julesalmer og lyt til Ole Lundegaards korte prædiken. Dukken Nikolaj er også på besøg. Han kan godt være lidt fræk, men er alligevel god nok på bunden.

5. påskelæsning – langfredag

Dagens læsning er fra Matthæusevangeliet kapitel 27, vers 1 til 56 Efter dagens oplæsning og bøn kan du høre Rune Funch spille og synge “Hil dig Frelser og Forsoner” Oplæsning ved Sandra Hentze Jørgensen

On-line gudstjeneste den 24. maj 2020

Rune Funch og Ole Lundegaaard synger, spiller og samtaler om evangeliet Kom til den sidste i rækken af on-line gudstjeneste i denne omgang. Men lur mig, om vi finder på at lave noget lignende på et senere tidspunkt 🙂 Snart bliver det igen muligt fysisk at komme i kirke i “Downtown Herlev”

On-line video sanggudstjeneste den 10. maj 2020

Lyt, se og syng med ved en dejlig sanggudstjeneste! Vær med til at synge en række gode salmer og sange, som vi kender fra gudstjenesterne i Korskirken. Her er noget til både hjertet og hovedet. Alt sammen akkompagneret af klaver, guitar, bas og klarinet.  Alle tekster til salmerne vises undervejs under gudstjenesten, som varer en time.